eten / nourriture

In mijn gastgezin leren ze me kennismaken met het typische Franse eten. Zo hebben ze me dit laten proeven: - Tartiflette Aardappelen met ui met daarover kaas, dit steken ze in de oven zodat je kaas gesmolten is. Het komt oorspronkelijk van Savoie, een regio in het zuiden van Frankrijk. Het komt van daar omdat het een makkelijk gerecht is om te maken en het je warm maakt, omdat zij daar in de bergen leven. - Raclette Dit is ongeveer hetzelfde al Tartiflette, alleen smelt je de kaas in een machine en niet in de oven. Het is dus een kaasfondue, ook word er hierbij vlees gegeten. Dit is een makkelijke maar toch gezellige manier om met je familie samen te zijn. - Ratatouille Dit krijgen we vaak op school te eten, het is gemaakt van tomaat, courgette, aubergine, ui en knoflook. - Galette de sarrasin Dit is een gezoute pannenkoek waarin ze ham, kaas en een ei steken en daarna toevouwen. In Bretagne eten ze dat met een worst erin, de typische galette-saucisse. - A...